Kent Bisgaard skal være med til at udvikle energirådgivningen hos SLF, hvor el- og solcelletjek har tiltrukket nye kunder. Den nye energirådgiver glæder sig til at kunne rådgive landmænd og virksomheder omkring investeringer i energitiltag.

Sønderjysk Landboforening styrker sin position som en stærk og uafhængig rådgivningsvirksomhed inden for energi. Det sker med ansættelse af Kent Bisgaard som ny energirådgiver.

Ansættelsen kommer i en tid, hvor der er travlhed i SLF Team Energi. SLF har gennem de seneste år udviklet energirådgivningen med et udpræget fokus på virksomheders egenproduktion af el samt teknologierne; sol, vind og biogas.

– Som erhverv står landbruget helt centralt med muligheder i forhold til til den grønne omstilling, som samfundet står overfor – og hvor det ikke alene handler om fødevarer. Omstilling til grønne energiformer tager yderligere fart i de kommende år, og vi sidder med ressourcerne og nøglerne til mange af løsningerne, siger Anders Andersen, udviklingschef hos SLF.

Oprindelig er Kent Bisgaard handelsuddannet, men gennem årene har han opbygget stor viden og et stærkt netværk inden for energiområdet. Senest har han været ansvarlig for opbygning af et forhandlernet i virksomheden Thermia Danmark A/S, som gennem årtier har leveret salg og service af varmepumper.

– Jeg glæder mig til at tage fat hos Sønderjysk Landboforening, for jeg har i et stykke tid overvejet at skifte fra salgssiden og over til rådgivning. Det er oveni et stort plus, at det primært er landmænd, som vil sigter mod, for i landbruget er der nogle spændende muligheder, når det handler om energi, fortæller 53-årige Kent Bisgaard.

Det er særligt med produkterne el- og solcelletjek, at Sønderjysk Landboforening har vakt opsigt og tiltrukket mange nye kunder. Produkterne er udviklet via automatisering – og giver kunderne stærke beslutningsværktøjer inden for energi.

– Når landmænd og virksomheder har et el- og solcelletjek i hånden, har de ikke alene et eksakt kendskab til forhold omkring pris og muligheder for eventuelt at kunne flytte deres forbrug til tider på døgnet, som er billigere. De har også et godt grundlag for at kunne vurdere, om de skal i gang med at foretage investeringer i egenproduktion af el. Det er i denne proces, at jeg kan være med. Det kan være assistance og rådgivning omkring hjemtagning af tilbud og opfølgning, tilføjer Kent Bisgaard.

Privat bor Kent Bisgaard i Hammelev sammen med sin ægtefælle. Parrets voksne børn er flyttet hjemmefra.