Af Jens Toksvig Bjerre & Pieter Jans, Sønderjysk Landboforening

Vi får ofte forespørgsel fra landmænd på rådgivning omkring prisaftaler på EL. Mange landmænd bliver tit kontaktet af sælgere fra forskellige selskaber, som lover store besparelser ved at skifte selskab og nye aftaler på EL-køb.

EL er for de fleste et enkelt produkt og en standardvare, men kan af forskellige selskaber, som vil differentiere sig på markedet, tilbyde forskellige løsninger og aftalevilkår, som komplicerer en sammenligning.

Hovedparten af elregningen er jo afgifter, gebyrer og transportomkostninger til netselskabet, men vi ser også store variationer på tillæg, som den enkelte skal betale. Ligeledes ser vi desværre også uheldige kontrakter, når aftaleforhold udløber. Vi anbefaler landmænd at være varsomme på nogle af de bindinger, som nogle selskaber har bygget ind.

Få skabt et hurtigt overblik – vi har i SLF gjort det enklere

Vi har udviklet et lille værktøj, som kan være med til at give landmænd et overblik. Vi gør det via adgang til kundens datahub, hvor vi ser på den enkeltes EL-pris sammenlignet med markedspriserne på ren EL.

Det giver et godt billede af den margin, som selskabet vil tjene. Desuden sidder vi efterhånden med et godt billede af, hvilke selskaber, der tilbyder attraktive aftaler til el-købere som landmænd.

Nedenstående eksempel viser forskelle i marginal mellem 2 forskellige el-aftaler. Her sparer kunden over 20.000 kr./ om året ved et skifte.

Se pdf-fil med graf

Hvis du ønsker at få vurderet på dine EL-aftaler, så kontakt Jens Toksvig Bjerre på mail jtb@slf.dk og mobil 9117  5738 eller Pieter Jans på mail pij@slf.dk eller mobil 2225 6309