En boligforening i Århus fik for nylig en stor pose penge i hænderne, efter at være blevet opkrævet dobbelt for deres fællesstrøm til belysning mm. i 22 år.

Den berørte afdeling i boligforeningen har således fået en tilbagebetaling på 7,4 millioner kroner. Dette beløb er gået til en fælleskasse, hvor der nu skal stemmes om, hvad beløbet skal bruges på.

Ifølge TV 2 Østjylland var det elselskabet Konstant selv, der blev opmærksomme på problemet. Det skete i forbindelse med, at der skulle installeres nogle nye ladestandere i området.

Ingen kan fortænkes i at spekulere i: Hvad nu hvis der ikke var blevet installeret ladestandere – var problemet så blevet opdaget?

Problemstillingen i dette tilfælde var, at de 11 elmålere af en ukendt årsag havde målt dobbelt igennem alle disse år. Men hvilke forudsætninger har boligforeningerne for at opdage sådanne fejl i fremtiden?

ElTjek ville have afsløret fejlen

– Elmarkedet kan være en jungle at finde rundt i for de fleste. Det kræver en specifik viden, og det kræver tid at gennemgå de data, der ligger til grund for elregningerne. Blandt andet pga. denne uigennemsigtighed har vi i TjekEnergien.dk udviklet ElTjek, som giver et grundigt overblik over virksomhedens elregning. Vi får adgang til forbrugsdata via datahub, hvor vi ser på elprisen sammenlignet med markedspriserne på ren el. Med et ElTjek får virksomheden eksakt kendskab til den pris, der konkret betales for el, samt kendskab til mulighederne for at opnå besparelser, konstaterer energirådgiver Kent Bisgaard.

Han føjer til: – Vi har været medvirkende til at hente store besparelser til en række kunder via dette overblik – bl.a. pga. fejlfakturering af netselskabernes tariffer eller alt for høje spotpriser ift. konkurrerende elselskaber i markedet.

Ligeledes ville et ElTjek have afsløret boligforeningens dobbeltopkrævninger, da elprisen ville ligge alt for højt ift. markedsprisen. Derved ville vi være blevet opmærksomme på at noget var galt og undersøge detaljerne i sagen nærmere.

LÆS MERE:  https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/el-maaleren-fejlede-i-22-aar-nu-faar-de-millioner-tilbage